Een bloemetje

Door: Colette – praktijkondersteuner en -ontzorger

Ik bel een vader terug die een bericht heeft achtergelaten op onze praktijk-voicemail. Zijn zoon heeft logopedie op school nodig. Alleen de speciaal onderwijsschool van zijn zoon heeft geen interne logopediste. Hij heeft al wat rondgebeld en kreeg overal een “nee, dat kunnen wij niet oppakken” terug. Konden wij misschien helpen?

Het gevoel wat meteen bij mij boven kwam was dat ik er voor wilde zorgen dat deze vader niet weer van het kastje naar de muur werd gestuurd en dat zijn zoon de hulp zou krijgen die nodig was.Ik ben in overleg gegaan met vader, met een praktijkhouder en met de leerkracht van deze jongen.

Toen concreet werd wat nodig was, heb ik de situatie aan een logopediste van onze praktijk voorgelegd. Zij wilde hem wel op school voor logopedie inplannen.

Deze jongen krijgt inmiddels alweer een paar maanden logopedie op school, binnen zijn vertrouwde omgeving.

De ouders waren erg blij. Ze stuurden mij een boeket bloemen. Ik was hierdoor ontroerd.Wat een lief gebaar naar mij, naar de praktijkhouders, naar de logopediste, naar de praktijk! Voor iets wat voor mij een vanzelfsprekendheid is.

#purecommunicatie #logopedieenzoveelmeer #communicerenenpositievegezondheid #positievegezondheid  #verbinden