daar kom ik mijn bed voor uit

Gisterenavond vond ik dit certificaat in mijn mailbox. Ik ben daarmee een van de 15 logopedisten in Nederland die nu Certified in the Practice of Cognitive Rehabilitation Therapy is.

Een weg die een kleine 5 jaar geleden begon, en gezorgd heeft voor een hele andere kijk op mijn logopedisch werk. Een kijk die top-down werkt: waar wil jij aan werken? Een manier van werken vanuit de mogelijkheden die er zijn bij de mensen die ik begeleid en hun omgeving. Een hele praktische manier van werken. Een manier van werken die gericht is op de hele communicatie, in de breedste zin des woords.

Daar waar ik deze kennis en kunde in de afgelopen 5 jaar meer en meer tot me ben gaan nemen en ben gaan inzetten in mijn werk heeft het veel veranderd in mijn manier van kijken en werken, ik kan niet meer anders. Een soort nieuwe bril die ik niet meer wil afzetten.

Het past ook prima bij het gedachtegoed van Positief Gezond dat in onze praktijk wordt gebruikt: vanuit de wil en kracht van de persoon die ik begeleid is er veel mogelijke en kan er op een mooie manier veerkracht bij de deze persoon ontstaan.

Doen wat je graag zou willen doen. Daar komen we allemaal graag ons bed voor uit.

#taalismaareendeelvanhettotaal #purecommunicatie #logopedieenzoveelmeer #cognitieverevalidatietherapie #communicerenenpositievegezondheid #positievegezondheid# verbinden