- Zoveel meer -

Systeemopstelling en positieve gezondheid

Systeemopstelling en positieve gezondheid

Het ‘spinnenweb’ van Positieve Gezondheid is een mooi beeld. Het laat aan de oppervlakte zien hoe de verschillende aspecten van je gezondheid zich met elkaar verhouden. Een systeemopstelling laat ook een beeld zien.

Een beeld dat ‘onder de oppervlakte’ kijkt naar de vragen/uitdagingen die er zijn m.b.t. je gezondheid en kwaliteit van leven. Uit één enkele opstelling komt vaak informatie waar je in je dagelijks leven overheen kijkt, in alle pijlers van Positieve Gezondheid.

Een paar voorbeelden
Dat kan zijn op het gebied van ‘meedoen’: wat houdt je nu eigenlijk tegen om in de samenleving je bijdrage te leveren?
Dat kan zijn in ‘kwaliteit van leven’: welke plek nemen je gezondheidsklachten in je leven nu werkelijk in (en wellicht is dat niet de plek die jij altijd hebt gezien)?
Dat kan zijn op het gebied van zingeving: waarom kan ik mijn idealen niet verwezenlijken, terwijl ik daar zo hard aan werk?
En het kan zeker zijn op het gebied van mentaal welbevinden: waar zit nou precies de verstoring van mijn balans en welke weg laat zich zien om die met zo min mogelijk moeite te herstellen?

 

Bovenstaande zijn slechts voorbeelden, op individueel niveau. Vragen kunnen natuurlijk heel divers zijn. Het moge duidelijk zijn dat individuen deel uitmaken van organisaties. Individuen nemen zichzelf mee in organisaties. Ook organisaties hebben met de pijlers van Positieve Gezondheid te maken: op organisatieniveau. Daarom werken wij  via systeemopstelling aan een gezonde communicatie in gezondheidszorg en onderwijs. Omdat we met die sectoren de meeste affiniteit én jarenlange ervaring hebben.

Snel naar

Contact

Hoofdlocatie
Kazernestraat 12
5928 NL Venlo

Tel.: 077-3872840
E-mail: info@purecommunicatie.nl