- Zoveel meer -

COGMED

COGMED

Cogmed draagt, bij aan alle pijlers van Positieve Gezondheid. Door het werkgeheugen weer groter te maken, kun je het weer beter inzetten voor de communicatie.  Het zorgt voor mentaal welbevinden en veerkracht: mensen kunnen weer meer en langer communiceren, of weer meerdere dingen tegelijk doen, bijvoorbeeld lopen en praten.

Je hersenen helpen je met denken, lezen, praten en doen.

Daarvoor werken alle hersendelen de hele dag met elkaar samen. Ze zorgen ervoor dat de informatie die binnenkomt in je werkgeheugen goed verwerkt wordt en wordt opgeslagen op de passende plek in je hersenen, of dat we uit ons geheugen dingen kunnen ophalen.

Soms lukt het niet meer dit goed te  doen en dan krijgt je een “rommeltje” in je hoofd en krijg je een hoofd dat “vol” zit. Je werkgeheugen slibt vol. Je merkt dat doordat je 

·         jouw hoofd moe en wattig aanvoelt

·         je snel dingen vergeet

·         je dingen niet meer meekrijgt in gesprekken, je moet zoeken naar woorden of het lastig vindt de draad in het verhaal te houden, terwijl dit anders helemaal geen probleem voor je is.

Cogmed kan je hier bij helpen

Cogmed is een programma waarmee je het korte termijn geheugen  en de concentratie kun optimaliseren.

Hoe werkt de Cogmed-Training?

Deze training doe je online op je computer of tablet. Je oefent drie keer of vijf keer per week ongeveer een half uur, afhankelijk van je wensen en mogelijkheden. Dat doe je thuis of waar je maar wilt.

Je oefent met patronen met bolletjes en/of cijfers. Langzaam bouw je op hoeveel je kunt onthouden.

Deze training maak ik op maat op basis van de persoonlijke situatie en wat je wilt bereiken. Het traject heeft 40 oefenunits.

 

Een Cogmed-traject is niet kosteloos, infomeer bij je therapeut voor de kosten

 

Snel naar

Contact

Hoofdlocatie
Kazernestraat 12
5928 NL Venlo

Tel.: 077-3872840
E-mail: info@purecommunicatie.nl